İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - ÜLKÜ İMAM HATİP ORTAOKULU

May

ilçeede ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASINDA dereceye girdik.

May

Teknoloji Hocalarımızın desteğiyle imam Hatip sınıflarımız çok güzel bi sergi yaptı

May

yapılan çalışmaların,kupaların sergilendiği alanımızı ve görevlilerin rahatıkla dinleneceği dinlenme odasını yaptık

Mrt

Okulumuzun değerli öğretmenlerinin okudukları kitapları yorumladığı, eleştirilerini dile getirdiği "edebiyat sohbetlerine" konuk olduk. Kitabın olduğu yerde hayat, hayatın olduğu yerde ise güzellikler vardır. Biz de bu güzel edebi sohbetten faydalandık. Bu anlamlı etkinlik için değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Şbt

Çanakkale Savaşının yıl dönümümde yapılan etkinlikler çerçevesinde Ülkü İmam Hatip 8. sınıf öğrencisi TUBA REYYAN OKYAY şiir yarışmasında İlçe birincisi olmuştur. Öğrencimizi bu başarısından dolayı kutluyoruz.

Kas

450 öğrenci ve 18 öğretmenimizle TÜYAP Kitap Fuarının bugün her metrekaresinde kitapsever öğrencilerimiz vardı.  Kitapları seviyoruz öyleyse hayatımız boyunca mutlu olacağız demektir.

Ekm

Karşılıklı İşbirliği-Etkileşim-Tecrübe Paylaşımı-Takım Çalışmasına Uygunluk gibi konuların anlatıldığı, veli,öğrenci,öğretmen ve okulun birbirinden farklı kavramlar olmadığını, iletişimin artmasıyla verimin de artacağı ifade edildi..

Nis

Öğrencileri motive etmek, velilerle aradaki bağı güçlendirmek, devamsızlıkların azalmasını sağlamak için Ülkü ailesi olarak seferber olduk

Nis

Sayın Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bekir Servet Bakırcı, Şube Müdürümüz Sayın Mehmet Usta, Okul Müdürlerimiz ve Velilerimizin katılımlarıyla  " Görmeden Sevdiğim Kardeşim İçin Tasarlıyorum"projesi kapsamında öğrencilerimizin köy okullarında öğrenim gören öğrenciler için kendi yaptıkları oyuncak sergimizin açılışını yaptık . Bu güzel projeye rehberlik eden Sabiha Kılınçaslan ve Gülseren Gültekin Hocalarımıza, çalışmalarıyla projeye katkı sunan sevgili öğrencilerimize ve bizi yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Öğrencilerin sosyal yönlerini geliştirmek, sosyla etkinlik modülünü tanıtmak amacıyla okulumuzda çevre seferberliği başlattık.

Nis

Öğrencilerin motivesini arttırmak, mesleki kariyerlerini şimdiden planlamaları amacıyla liseleri gezmeye başladık. Beşiktaş anadolu sisesini ziyaret ettik, görevlilerden okulla ilgili bilgi aldık

Nis

Akran zorbalığı ile ilgili seminerimizi  iki aşamalı yaptık. önce öğrencilerimizle sonra da velilerimizle seminer yaptık. zorbalık konusunda yalnızca öğrencinin bilgili olması değil velininde aynı şekilde bilgili olması gerekirdi

Nis

Tarihimizi ve kültürümüzü öğrenmek yalnızca öğrencinin ya da öğretmenin değil aynı zamanda velilerimizinde sorumluluğudur. Tarihi mekanları öğrencilerimiz,velilerimiz birlikte gezdik,birlikte öğrendik. hem okul veli kaynaşmasını sağlamış olduk hem de tarihimizi öğrenme fırsatımız oldu

Nis

Rehber öğretmenimizin gözetiminde stresle nasıl başedilebilir sorusunun cevabını anlatmak yerine bu sefer tiyatro ve muzilkalle hem öğretmenlere hem öğrencilere hem de velilere anlatıldı. Tiyatroyla böyle bir konunun anlatılması hem kalıcı öğrenme konusunda etkili oldu hem de izleyicilerin eğlenerek öğrenmesini sağladı

Mrt

Camilerimizi gezerek ve oradaki görevlilerden öğrenerek öğrenimin etkinliğini arttırıyoruz. yalnızca duyarak değil, yaparak-yaşayarak öğrenen öğrencilerimizde bilgiler daha kalıcı hale geldiği gibi aynı zamanda eğlenerek de öğrenme fırsatı buuyorlar.